Bedrijfsrecht en ondernemingsrecht

Bedrijfsrecht en ondernemingsrecht

Ons kantoor focust zich al zo’n 10 jaar op bedrijfsrecht en ondernemingsrecht. Wij hebben jarenlange ervaring in het adviseren en procederen voor bedrijven. Onze cliënten zijn daarom ook voornamelijk bedrijven en ondernemingen. Wij adviseren ondernemers, bestuurders bij interne en externe juridische conflicten. Dat doen we zowel binnen als buiten de rechtbank.

Een ondernemer onderneemt en loopt daarmee risico’s. De deskundige juristen van Lex Lawyers helpen ondernemers die risico’s in kaart te brengen en te verhelpen. Als er al een zakelijk geschil ligt, dan spannen we ons in om dat buiten de rechtbank voor u op te lossen. Lukt dat niet, dan procederen we voor u.

De meeste juridische problemen, waar bedrijven tegen aan kunnen lopen, hebben betrekking op:

 • arbeidsrelaties
 • aansprakelijkheid voor schade of voor non-conformiteit van een product of dienst
 • conflict met een leverancier
 • uitblijven van betalingen, waardoor een (incasso)procedure noodzakelijk is
 • geschillen tussen vennooten

Het is van belang dat bedrijven focus kunnen houden op hun business in plaats zich bezig te houden met juridische problemen. Om dat goed te kunnen doen is het aan te raden er voor te zorgen dat alle juridische zaken goed zijn geregeld. Daarmee voorkomt u een hoop narigheid en dat is wel zo prettig.

  Laat kosteloos beoordelen of wij u kunnen helpen

  Bedrijfsrecht en ondernelingsrecht

  Juridische voorzorgsmaatregelen voor bedrijven

  Veel juridische problemen voor bedrijven ontstaan doordat de “papierwinkel” niet op orde is. Dergelijke risico’s zijn gelukkig gemakkelijk op te lossen. Onze juristen u graag met het nakijken of opstellen van (arbeids)overeenkomsten, algemene voorwaarden etc.

  Voor bedrijfsrecht en ondernemingsrecht geldt: voorzorg voorkomt zorg. Als ondernemer onderneemt u een stuk veiliger als u uw juridische zaken op orde hebt.

  Gebeurt er ondanks de voorzorgsmaatregelen toch iets onverwachts? Dan helpen we u met het vinden van de oplossing. Wij kunnen u zowel binnen als buiten de rechtbank vertegenwoordigen.

  Bel nu 085 864 00 61 om direct iemand te spreken.

  Juridische ondersteuning bij de oprichting en beëindiging van bedrijven of conflicten met partners

  Onze juristen adviseren nieuwe en bestaande bedrijven over de correcte juridische structuur. Is er gekozen voor de juiste rechtsvorm? Iedere rechtsvorm heeft zijn voor- en nadelen en wat is in uw belang? Hoe zijn de bevoegdheden van vennoten en bestuurders verdeeld? Lex Lawyers behandelt regelmatig zaken waarbij aandeelhouders met elkaar in conflict zijn gekomen. Voor het geval zo’n situatie zich voor doet is een goede geschillenregeling van groot belang. Is er in de statuten een geschillenregeling opgenomen? Over al dit soort vragen geven de juristen van Lex Lawyers advies en vaak zorgen zij ook voor de juiste structuur, overeenkomsten en regelingen.

  In economisch moeilijkere tijden is het van belang dat bedrijven goed worden begeleid ten aanzien van herstructurering, ontslagprocedures, insolventie en faillissement. Onze juristen zijn de ideale sparringspartner om u hierbij goed te adviseren en ondersteunen.

  Juridische hulp nodig?