Tweede keer rijden onder invloed

Tweede keer rijden onder invloed

Als u eerder een EMA (Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer) heeft gekregen en een tweede keer staande wordt gehouden wegens rijden onder invloed van alcohol, zal het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) een onderzoek naar uw rijgeschiktheid opleggen. Ook speelt mogelijk de recidiveregeling ex art. 123b WVW.

Het CBR onderzoek is bedoeld om te bepalen of u nog steeds in staat bent om veilig deel te nemen aan het verkeer. Het onderzoek omvat een bloedonderzoek en een gesprek met een psychiater. Het is belangrijk om te beseffen dat dit geen gemakkelijk traject is.

Het gesprek met de psychiater bevat veel lastige vragen en valkuilen waar u doorheen moet zien te navigeren. Dit onderzoek wordt zeer vaak onderschat. De meest voorkomende uitslag van het onderzoek is namelijk dat het rijbewijs ongeldig wordt verklaard. Daardoor zit u jaren zonder rijbewijs.

Om ervoor te zorgen dat u zich goed voorbereidt op het onderzoek, is het aan te raden om samen te werken met deskundige juristen of advocaten die hierin zijn gespecialiseerd. De juristen van ons kantoor hebben diepgaande kennis van CBR onderzoekstrajecten. Wij kunnen u adviseren en helpen om het onderzoek zo goed mogelijk te doorstaan.

  Hulp bij CBR procedure

  • Direct actie

  • ook buiten kantooruren

  • beoordeling dossier

  • bezwaarschrift CBR

  • vaste prijs per onderdeel € 247 excl. btw (alleen voor CBR zaken)

  Uitstel

  Ook kunt u er een belang bij hebben om het onderzoek zo lang mogelijk uit te stellen. Bij het onderzoek wordt bijvoorbeeld bloed bij u afgenomen. Hoe langer u niet hebt gedronken, hoe beter uw bloedwaarden zijn. Dat is zeker van belang als u voor de tweede keer gepakt bent wegens rijden onder invloed. Het CBR zal dan vermoeden dat u alcoholist bent, en dat willen bewijzen met een bloedmonster. Het CBR wil daarom dat u zo vlug mogelijk onderzocht wordt, terwijl dat meestal juist niet in uw belang is. Wij kunnen u adviseren over hoe u het onderzoek zo lang mogelijk kunt uitstellen. Er zijn wat handige methodes om dit te doen, en anders kunnen we voor u ook een verzoek tot uitstel opstellen en indienen.

  Tweede keer rijden onder invloed: risico rijbewijs ongeldig

  Kortom, als u een tweede keer rijden onder invloed hebt gereden en te maken krijgt met een onderzoek naar uw rijgeschiktheid, ga dan niet onvoorbereid dat traject in. Doet u dat wel, dan ligt het voor de hand dat u voor zeer lange tijd zonder rijbewijs komt te zitten. Neem daarom contact met ons op om u goed voor te bereiden op het onderzoek. Door dit te doen, vergroot u uw kansen op een positieve uitkomst en kunt u zo snel mogelijk weer veilig deelnemen aan het verkeer.

  Neem nu contact met ons op voor juridische actie of voor meer informatie. We kunnen bezwaar maken als daartoe een reden is en u begeleiden bij het CBR onderzoekstraject.

  Tijdens kantooruren zijn we bereikbaar op 085 864 00 61  of via het contactformulier. Buiten kantooruren en in het weekend reageren wij naast het contactformulier ook op WhatsApp.

  Juridische hulp nodig?

  Juristenkantoor Lex Lawyers
  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Wij helpen uw graag, wat is uw situatie? (alleen chat)