Juridisch advies bij arbeidsrecht

Juridisch advies arbeidsrecht

Juridisch advies over arbeidsrecht kan op veel dingen betrekking hebben. Meestal komt een werkgever of werknemer bij ons als er een arbeidsconflict is ontstaan. Onze juristen analyseren dan de situatie en geven vervolgens een juridisch advies over de rechtspositie. Zo’n eerste juridisch advies is altijd gratis.

Juridisch advies arbeidsrecht

Juridisch advies bij arbeidsrechtelijke kwesties

Vrijwel altijd gaat het juridisch advies over de arbeidsrechtelijke situatie van iemand. Is er bijvoorbeeld sprake van ontslag? Of dreigt er ontslag? In zo’n geval is het geen luxe om contact met ons op te nemen want ontslag kan allerlei gevolgen hebben, zoals voor het recht op een uitkering. De basisregel is namelijk dat als u verwijtbaar werkloos bent geworden u geen uitkering kunt krijgen.

Bij juridisch advies over arbeidsrecht kan het ook om andere situaties gaan, bijvoorbeeld omdat u te weinig loon hebt ontvangen, of dat uw vakantiedagen niet volledig zijn uitbetaald. Is uw arbeidsovereenkomst ten einde gekomen? Dan hebt u in bepaalde gevallen ook recht op een transitievergoeding. Niet iedere werkgever betaalt deze keurig uit, en mogelijk laat u dus geld liggen.

Soms lijkt de situatie niet zo nijpend dat u juridisch advies over arbeidsrecht nodig hebt. Dat is bijvoorbeeld als u een negatieve beoordeling hebt gehad. Toch kan zo’n beoordeling wel degelijk arbeidsrechtelijke gevolgen hebben en is het wel degelijk belangrijk om juridisch advies in te winnen.

Onze ervaren arbeidsjuristen helpen u meteen

Als het nodig staan onze arbeidsjuristen direct voor u klaar. Bel of mail ons gerust om direct antwoord of juridisch advies te krijgen. Meestal brengen we ons juridisch advies in eerste instantie uit per telefoon of per e-mail. Mocht u direct rechtsbijstand nodig hebben, dan kan dat ook: onze juristen geven niet alleen juridisch advies over arbeidsrechtelijke kwesties, maar kunnen u ook bijstaan bij de kantonrechter. In veel gevallen kunnen de kosten van rechtsbijstand ook op de werkgever verhaald worden.

Direct juridisch advies voor arbeidsrecht

Neem voor juridisch advies of directe rechtsbijstand contact met ons op. Op werkdagen reageren wij binnen 5 uur! Bel nu 085 864 00 61 om direct een jurist te spreken.

Laat uw situatie gratis beoordelen!

  Laat kosteloos beoordelen of wij u kunnen helpen


  AANGESLOTEN BIJ

  Juridische hulp nodig?

  Juristenkantoor Lex Lawyers
  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Wij helpen uw graag, wat is uw situatie? (alleen chat)