Juridisch advies door een jurist

Juridisch advies door een jurist

Juridisch advies door een jurist?

De juristen van Lex Lawyers zijn universitair geschoolde juristen, die jarenlange ervaring hebben in het vak. Dat geldt vaak niet voor mensen die zich juridisch adviseur noemen. Wij raden daarom sterk aan te kiezen voor juridisch advies door een jurist.

In Nederland mag iedereen zich namelijk juridisch adviseur noemen, ook al heeft diegene geen kennis van zaken. Het is namelijk geen beschermde titel. Zo komt het regelmatig voor dat veel bedrijven die juridisch advies verstrekken geen jurist of advocaat in dienst hebben. Of dat degene die het advies geeft zelf geen advocaat of jurist is. Vaak doen boekhouders de contracten “er wel even bij”, met alle desastreuze gevolgen van dien.

U kunt zich voorstellen welke risico’s er aan verbonden zijn een dergelijk advies!

Kies voor een echte jurist

Het is daarom het beste om juridisch advies in te winnen bij een juridisch adviseur die advocaat of een jurist is, en bij voorkeur bij een die is aangesloten bij een beroepsvereniging. Denk hierbij aan de Orde van Advocaten of bij de Nederlandse Vereniging van Rechtskundig Adviseurs (NVRA), of NJV. Dergelijke verenigingen stellen – onder andere – eisen aan het opleidingsniveau van de bij haar aangesloten juristen. Door gebruik te maken van een jurist of advocaat die daarvan lid is voorkomt u veelal dat u een verkeerd advies ontvangt.

Juristen van ons zijn aangesloten bij de NJV (Nederlandse Juristenvereniging) en VvA (Vereniging voor Arbeidsrecht) en geven dagelijks advies over de meest uiteenlopende onderwerpen, waarbij iedere jurist zijn eigen specialisme heeft. Als u een juridische kwestie hebt, leg die dan kosteloos aan ons voor. U krijgt doorgaans meteen een indicatie van uw rechtspositie. Ook als u geen juridisch probleem hebt staan wij voor u klaar: we kunnen overeenkomsten (contracten) voor u nakijken en aanpassen.

  Laat kosteloos beoordelen of wij u kunnen helpen


  De jurist als procesjurist

  Onze juristen doen echter meer dan het bovenstaande. Indien nodig kan een (proces)jurist voor u procederen bij de kantonrechter en de bestuursrechter. Zowel eisers als gedaagden staan wij in dergelijke procedures bij.

  Direct contact met een jurist

  Neem vandaag nog contact op met een van onze juristen. Voor advies of directe rechtsbijstand. Op werkdagen reageren wij binnen 5 uur! Bel nu 085 864 00 61 om meteen een deskundig jurist te spreken.

  AANGESLOTEN BIJ

  Juridische hulp nodig?

  Juristenkantoor Lex Lawyers
  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Wij helpen uw graag, wat is uw situatie? (alleen chat)