Incassobureau inschakelen?

Bent u ondernemer en worden uw facturen niet worden voldaan? Of krijgt u maar steeds het uitgeleende geld niet terug? In dat geval wilt u wellicht een incassobureau inschakelen.

Voor zeer eenvoudige, niet-betwiste vorderingen kunt u best gebruik maken van een incassobureau. Vaak gebeurt dat op basis van no cure, no pay. Maar wat gebeurt er als degene die volgens u moet betalen met redenen komt waarom dat niet zo zou zijn? Dan loopt het incassobureau meestal vast en krijgt u de rekening gepresenteerd.

Let op de kwaliteit van het incassowerk!

Doorgaans bent u veel beter af bij een incasso-advocaat of incassojurist. Die hebben namelijk de juridische kennis die een incassomedewerker mist. Iedereen kan namelijk een incassobureau starten of daar werkzaam zijn, wat niet geldt voor een advocaat of gediplomeerd jurist. Het werk van een incassobureau houdt meestal op bij het sommeren van de debiteur per post, e-mail en telefoon. In het algemeen maakt een brief van een advocaat of van jurist ook veel meer indruk dan een brief van een incassobureau.

Als er goed verweer tegen de vordering wordt gemaakt, terwijl de incassomedewerker geen juridische achtergrond heeft gaat het erg vaak fout. Als gevolg daarvan leidt een groot deel van de vorderingen die bij incassobureau’s worden ingediend alsnog tot een juridische procedure. Dat is juist wat u wil voorkomen, want niet alle kosten van die procedure kunt u terugkrijgen. Dikwijls is het incassobureau de lachende derde op het moment dat er wordt geprocedeerd.

Incassobureau inschakelen: Goedkoop is duurkoop

Het inschakelen van een incassobureau lijkt dus een toegankelijkere keuze dan een jurist of advocaat, maar kost u meestal veel meer geld. Dat komt niet alleen dus door het gebrek aan juridische kennis, maar ook omdat de meeste incassobureau’s niet zelf procederen. Zij huren daarvoor een externe advocaat of procesjurist in, en uiteraard komen de kosten daarvan voor uw rekening. Op die kosten zet het incassobureau vrijwel altijd een marge om er zo nog extra aan te kunnen verdienen. In de praktijk blijkt dan ook nog eens dat er in het voortraject fouten zijn gemaakt door de incassomedewerkers, die door een jurist of advocaat nauwelijks te herstellen zijn.

Diverse incassobureau’s schakelen onze procesjuristen in om voor hun rechtszaken te voeren. Procederen is ook één van onze speerpunten. Het is onze passie en wij zijn er goed in. Maar wij procederen alleen maar als dat echt nodig is!

In de praktijk merken we echter duidelijk dat als men het incassobureau overslaat, en direct een juristenkantoor of van een advocatenkantoor de meeste incassozaken inschakelt incasso’s beter aflopen. Een procedure kan dan achterwege blijven. Als gevolg daarvan duurt het hele incassotraject ook een stuk korter. Wel zo prettig voor degene die recht heeft op betaling.

Het veilige alternatief voor incassobureau’s: de jurist of advocaat

Hebt u nog geld van iemand tegoed? Bespaar uzelf een hoop tijd, kosten en stress. Schakel geen incassobureau in, maar neem contact op met een jurist of een advocaat. Daarmee hebt u de grootste kans om uw geld tegen zo laag mogelijke kosten te krijgen!

De juristen van Lex Lawyers kunnen uw vordering op de juiste wijze en snel voor u innen. Mocht het nodig zijn dan procederen we voor u bij de kantonrechter. Neem vandaag nog contact met op met een van onze juristen voor meer informatie: 085 864 00 61. Het eerste juridisch advies is geheel gratis.