Tarieven van Lex Lawyers

Tarieven van Lex Lawyers

Lex Lawyers staat cliënten bij op betaalde basis. Vergeleken met advocatenkantoren hanteren wij een zeer scherp uurtarief. U kunt al gebruik maken van een deskundig jurist vanaf slechts 170,75 euro per uur (excl. btw). Voor rijbewijszaken werken wij met aantrekkelijke all-in tarieven.

Afhankelijk van de complexiteit van uw zaak geldt het lage uurtarief veelal ook voor procedures bij de kantonrechtbank. Het uurtarief is excl. reiskosten en 5% kantoorkosten. Voor meer informatie zie onze algemene voorwaarden.

Tarieven van Lex Lawyers

Met de tarieven van Lex Lawyers bent zonder twijfel veel goedkoper uit dan bij  advocatenkantoren die veelal een uurtarief tussen de € 275,- en € 500,- hanteren. Bij ons werken geen advocaten, maar (proces)juristen. Dat scheelt u flink in de portemonnee.

Uiteraard is het eerste (telefonische) juridisch advies kosteloos. Indien wij voor u facturabele werkzaamheden verrichten ontvangt u vanzelfsprekend een schriftelijke opdrachtbevestiging van ons. Daarmee komt u nooit voor verrassingen te staan.

Wij doen ons best om u vooraf een zo goed mogelijke inschatting van de kosten te geven. Het is tevens in veel gevallen mogelijk met ons een vaste prijs overeen te komen. Tijdens het eerste gesprek zal besproken worden welke optie voor u het verstandigst is. Uiteraard worden onze kosten zo veel mogelijk op de wederpartij verhaald.

  Laat kosteloos beoordelen of wij u kunnen helpen


  Gesubsidieerde rechtsbijstand

  Hoewel wij geen zaken op toevoeging (pro-deo) aannemen is het wel mogelijk dat de overheid u tegemoet komt in de kosten van een gerechtelijke procedure. Hierbij kunt u denken aan de kosten van het griffierecht. Klik hier om meer te lezen over verlaagd griffierecht in verband met inkomen.

  Vergoeding rechtsbijstandverzekering

  Wie een rechtsbijstandverzekering heeft, mag voor de behandeling van een gerechtelijke procedure zijn eigen advocaat of andere rechtshulpverlener kiezen. Dit recht op vrije advocaatkeuze volgt uit artikel 4 van Richtlijn 87/344/EEG van 22 juni 1987 van de Raad van Europese Gemeenschappen.

  Artikel 4:67 Wet op het financieel toezicht verplicht de verzekeraar het recht op vrije advocaatkeuze in de verzekeringsovereenkomst te vermelden. Dit betekent dat als u verzekerd bent de juridische kosten mogelijk door uw rechtsbijstandverzekering worden gedekt. Lees hierover meer op onze pagina over eigen jurist of advocaat kiezen voor rechtsbijstand.

  Bel nu 085 864 00 61 om direct iemand te spreken of stuur ons een bericht via ons contactformulier.

  Tarieven Lex Lawyers voor ondernemers

  Voor ondernemers die meerdere zaken bij ons aanbrengen zijn speciale afspraken mogelijk. Neem contact met een van onze juristen op om de mogelijkheden te bespreken.

  De meeste zakelijke kwesties die onze juristen behandelen gaan over arbeidszaken, huurzaken en klachten over de geleverde of te leveren prestatie (non-conformiteit). Voor het incasseren van vorderingen in Nederland werken wij niet op basis uurtarief, maar volgens ‘no cure, no pay’ in het buitengerechtelijke traject.

  Onze kosten verhalen we bij incasso doorgaans op de debiteur. Dit betekent dat u dan geen of nauwelijks risico loopt. In geval er geen buitengerechtelijke oplossing mogelijk blijkt, kunnen onze juristen voor u procederen bij de rechtbank. In dat geval betaalt u de griffiekosten en de kosten voor de dagvaarding vooruit, die wij weer trachten te verhalen op de debiteur.

  Lees meer over incasso via Lex Lawyers.

  Juridische hulp nodig?

  Juristenkantoor Lex Lawyers
  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Wij helpen uw graag, wat is uw situatie? (alleen chat)