Procederen bij de kantonrechter

Procederen bij de kantonrechter

Procederen bij de kantonrechter

Juristenkantoor Lex Lawyers kan voor u procederen bij de kantonrechter en bij de bestuursrechter. Ook procederen wij in kort geding. Procederen is het voeren van een gerechtelijke procedure. Als u zelf eisende partij bent is het van belang van tevoren een afweging te maken of het starten van een rechtszaak zinvol is.

Onze ervaren juristen adviseren u graag en helpen u de juiste afweging te maken over het voeren van een procedure.

Bij een vordering van, bijvoorbeeld, € 600,- wegen de kosten vaak niet voldoende op tegen de baten. Maar in sommige gevallen gaat het om een principekwestie. In dat geval kan zo’n procedure weer wel lonen. Ook probeert een rechter tijdens de mondelinge behandeling dikwijls een schikking te bewerkstelligen, zodat hij geen vonnis hoeft te wijzen. Daar moet ook rekening mee worden gehouden bij de afweging om wel of niet te procederen.

Kortom, het is belangrijk dat u van tevoren een goede inschatting maakt van wat de kosten zijn van procederen en wat u bij de rechtbank kunt halen. Wij adviseren u graag bij het maken van de juiste keuze. Bel daarom 085 864 00 61 om direct uw situatie te bespreken.

Wel of niet procederen bij de kantonrechter?

In alle gevallen onderzoeken we of een gerechtelijke procedure wel de juiste keuze is voor u. We kijken daarbij naar de hoogte van het bedrag of het conflict waarover wordt geprocedeerd. Ook nemen we argumenten en bewijsmiddelen mee in die overweging. We proberen in ieder geval te voorkomen dat u kosten maakt waar niets tegenover staat.

In het algemeen streven we altijd naar een oplossing voor een juridisch conflict zonder tussenkomst van de rechter. Dat bespaart u een lange procedure en u weet vlugger waar u aan toe bent. Vaak levert het u ook meer op.

Soms is er echter geen andere oplossing dan te procederen bij de kantonrechter. Dat kan zijn omdat de wederpartij niet voldoende tegemoet komt aan onze sommaties, of omdat u gedagvaard bent. Wat uw situatie ook is, we staan voor u klaar.

Indien u overweegt een gerechtelijke procedure te starten, of indien u gedagvaard bent, neem dan contact met ons op. We kunnen dan uw situatie bespreken en overleggen wat het beste is om te doen.

  Laat kosteloos beoordelen of wij u kunnen helpen


  Onze procesjuristen staan voor u klaar om te procederen!

  Juridische hulp nodig?

  Juristenkantoor Lex Lawyers
  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Wij helpen uw graag, wat is uw situatie? (alleen chat)