Aansprakelijkheid

Aansprakelijkheid

Bent u door iemand aansprakelijk gesteld voor schade? Of hebt u zelf schade geleden en wilt u die verhalen? De juristen van Lex Lawyers staan voor u klaar om u hierbij te ondersteunen. Wij adviseren en procederen voor u in geval van aansprakelijkheid.

Wij hebben veel ervaring op het gebied van aansprakelijkheidsrecht. U kunt hierbij denken aan het niet nakomen van een overeenkomst (wanprestatie), maar ook aan een onrechtmatige daad. Dat laatste betekent dat iemand iets doet – zonder daartoe het recht te hebben – en u als gevolg daarvan schade leidt. In bredere zin kan onrechtmatige daad ook betrekking hebben op letselschade, een rechtsgebied waar wij ook veelvuldig mee te maken hebben. Ook behandelen aansprakelijkheidszaken die betrekking hebben op werkgevers, overheid en producten of diensten.

  Laat kosteloos beoordelen of wij u kunnen helpen


  Als iemand aansprakelijk wordt gesteld, dan is in het traject vaak een verzekeraar betrokken. Het komt dan ook veelvuldig voor dat onze juristen proberen een schadevergoeding op een verzekering te verhalen. Lukt dat niet, dan direct op degene die de schade heeft veroorzaakt.

  Onze juristen staan ook cliënten bij die zelf aansprakelijk zijn gesteld. Het eerste doel is in dat geval de aansprakelijkheid af te wenden. Lukt dat niet, dan wordt het doel om het schadebedrag zo veel mogelijk naar beneden te krijgen.

  Incasso door juristen

  Aansprakelijkheid voorkomen

  Voor aansprakelijkheid geldt dat het beter is om te voorkomen dan genezen. Is iemand eenmaal aansprakelijk gesteld, dan kost het diegene bijna altijd geld. Als is het maar in de vorm van kosten voor rechtsbijstand. In het algemeen geldt dus dat voorkomen beter is dan genezen. Onze cliënten adviseren wij daarom bij sterke voorkeur bij het tot stand komen en sluiten van overeenkomsten. Voor veel cliënten stellen wij ook contracten op, of kijken die na. Op die manier kunnen we aansprakelijkheid proberen te voorkomen.

  Is de schade niet het gevolg van een (niet nagekomen) overeenkomst, dan is voorkomen vaak lastiger. Toch is het sterk aan te raden dat u direct contact met ons op neemt op het moment dat u het idee hebt dat u voor iets aansprakelijk zou kunnen worden gesteld.

  Iemand aansprakelijk stellen? Wacht niet te lang!

  Als het over aansprakelijkheid gaat dringt de tijd vaak. Dat geldt zowel voor degene die iemand anders aansprakelijk wil stellen, als voor degene die aansprakelijk is gesteld. Op het moment dat u schade leidt, en u wacht met de aansprakelijkheidsstelling, dan kan uw zaak minder sterk worden. Waarom hebt u immers zo lang gewacht? En is nog wel vast te stellen dat er schade was? En zo ja, of deze veroorzaakt is door de wederpartij? Aan de andere kant zal degene die aansprakelijk is gesteld dikwijls een brief van een advocaat of jurist hebben ontvangen. Daar niet of te laat op reageren is onverstandig. Uw standpunt dient zo vlug, helder en krachtig gecommuniceerd te worden.

  Wat uw positie ook is, de juristen van Lex Lawyers staan klaar voor u. Bel nu 085 864 00 61 om direct iemand te spreken over aansprakelijkheidsrecht.

  Juridische hulp nodig?

  Juristenkantoor Lex Lawyers
  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Wij helpen uw graag, wat is uw situatie? (alleen chat)