Vaststellingsovereenkomst nakijken

Vaststellingsovereenkomst nakijken

Heeft uw werkgever u een vaststellingsovereenkomst aangeboden? Neem dan vooral contact met ons op. Het beëindigen van een vaststellingsovereenkomst is namelijk een vorm van ontslag, en dat mag niet zomaar. Wilt u zelf ook weg bij uw werkgever? Laat dan de vaststellingsovereenkomst nakijken door onze arbeidsrecht jurist.

Een vaststellingsovereenkomst is een overeenkomt die een werkgever en een werknemer sluiten om in goed overleg een dienstverband te beëindigen. Er kunnen allerlei redenen waarom zo’n overeenkomst wordt gesloten. Denk bijvoorbeeld aan een arbeidsconflict, discussie over hoe de functie moet worden ingevuld etc.

Wat de reden ook is, de kans is aanwezig dat de werknemer door een vaststellingsovereenkomst te tekenen zijn kans op een uitkering verspeelt. Alleen al om die reden is het sterk aan te raden om de vaststellingsovereenkomst te laten beoordelen door een deskundige jurist arbeidsrecht. Die kan u dan niet alleen vertellen of de vaststellingsovereenkomst redelijk is, maar ook adviseren over uw arbeidsrechtelijke positie is.

Vaststellingsovereenkomst nakijken

Laat uw situatie gratis beoordelen!

  Laat kosteloos beoordelen of wij u kunnen helpen


  Vaststellingsovereenkomst nakijken: de juiste afspraken

  In de vaststellingsovereenkomst staat niet alleen vermeld waarom het dienstverband in overleg is geëindigd. Ook staat er in op welke datum de arbeidsovereenkomst eindigt, wat er gebeurt in de tijd tussen ondertekening en de einddatum.

  Belangrijk is ook de financiële afwikkeling. Wat te doen met vakantie- en verlofdagen, vakantiegeld, overuren etc? Ook hebt u doorgaans recht op een ontslagvergoeding. Handige werkgevers proberen regelmatig met lagere ontslagvergoedingen weg te komen of om het vakantiegeld naar beneden af te ronden.

  Al met al dus genoeg redenen om niet zomaar een vaststellingsovereenkomst te tekenen. Laat vooraf de vaststellingsovereenkomst nakijken door de arbeidsrecht juristen van Lex Lawyers. Daarnaast geven zij u ook aanvullend juridisch advies over uw rechtspositie. Misschien is er wel helemaal geen enkele reden om de vaststellingsovereenkomst te tekenen en kunt u gewoon in dienst blijven. Of u dat dan wil, is uiteraard aan u. Wij zorgen er in ieder geval voor dat uw belangen zo goed mogelijk behartigd worden.

  Bel ons nu 085 864 00 61 om direct een deskundige arbeidsrecht jurist te spreken of stuur ons een bericht via ons contactformulier.

  WIJ ZIJN AANGESLOTEN BIJ

  Juridische hulp nodig?

  Juristenkantoor Lex Lawyers
  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Wij helpen uw graag, wat is uw situatie? (alleen chat)