Burenrecht

Burenrecht

Het burenrecht gaat over de rechten en plichten van buren naar elkaar. Helaas komt het voor dat mensen ruzie met elkaar krijgen. Dat is vervelend, helemaal als degenen met wie u ruzie hebt uw buren zijn. Een burenruzie ontstaat doorgaans als er sprake is van overlast van de buren, zoals geluidsoverlast, geblaf, stank of overhangende takken.

Ook kan het burenconflict haar oorsprong vinden in onenigheid over elkaars eigendom. Hierbij kunt u denken aan de exacte ligging van de erfgrens of een discussie over een erfdienstbaarheid: een recht van overpad, vruchtgebruik etc. Een andere bron van conflict met de buren is achterstallig onderhoud. Dat kan schade aan uw woning veroorzaken en kan ook leiden tot waardevermindering van de huizen in de buurt.

  Laat kosteloos beoordelen of wij u kunnen helpen


  Burenrecht juristen

  De juristen van Lex Lawyers zijn er om u te helpen als de relatie met de buren tot een juridisch geschil is verworden. Doorgaans is een vorm van mediation, waarin wij voor u met de buren bemiddelen, de beste oplossing. Mocht dit geen oplossing bieden, dan kunnen onze juristen uiteraard voor u procederen om uw belang bij de rechter veilig te stellen.

  Bel nu 085 864 00 61 om meteen met een jurist te spreken.

  Burenrecht

  Privacy problemen met de buren (inkijk)

  Naast de bovengenoemde situaties worden onze juristen regelmatig geconfronteerd met burenkwesties die verband houden met privacy. Het gaat in dat geval om een balkon, muuropening, of het aanbrengen van een raam binnen 2 meter van de erfgrens, waardoor er uitzicht op het erf of huis van de buren ontstaat. De buren voelen zich in dat geval, terecht, bekeken.  Ook komt het soms voor dat de ene buur net iets te veel interesse voor de andere buur heeft, wat in sommige gevallen onrechtmatig is.

  Al met al is het burenrecht weliswaar ruim, maar ook erg duidelijk. Dat betekent dat als u last hebt van uw buren er al vlug iets aan kan worden gedaan. Uiteraard is het wel van belang dat in alle gevallen redelijkheid wordt betracht.

  Hebt u last van uw buren? Neem dan contact met ons op. Het eerste juridisch advies is altijd geheel kosteloos.

  Juridische hulp nodig?

  Juristenkantoor Lex Lawyers
  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Wij helpen uw graag, wat is uw situatie? (alleen chat)