Consumentenrecht

Consumentenrecht

Als u als consument zaken doet met een bedrijf dan kan er nog wel eens wat mis gaan. Onze juristen hebben veel ervaring in het bijstaan van consumenten in zaken tegen professionele partijen. Dat kunnen we doen in de vorm van juridisch advies, maar we kunnen ook namens u de wederpartij aanschrijven. Leidt dat niet tot het gewenste resultaat, dan procederen we voor u. Lex Lawyers kan u dus bijstaan in alle kwesties over consumentenrecht.

Bij het sluiten van een overeenkomst met een bedrijf is een consument meestal de zwakkere partij. Om consumenten enige bescherming te bieden is het consumentenrecht bedacht. Het consumentenrecht gaat over de verhouding tussen een consument en een professionele partij. In dit rechtsgebied zijn de rechten en plichten van consumenten nader uitgewerkt.

  Laat kosteloos beoordelen of wij u kunnen helpen


  Hierbij kunt u denken aan allerlei soorten abonnementen (energie, telefoon etc), aan colportage, koop op afstand, maar ook aan verzekeringen en vakanties. Een voordeel voor de consument is dat het grootste deel van deze regelgeving dwingend is voorgeschreven, waardoor er niet door de professionele wederpartij van mag worden afgeweken.

  Consumentenrecht

  ervaren juristen

  Omdat het consumentenrecht over heel veel onderwerpen gaat is niet alles in één wetboek te vinden. Veel regels staan in het Burgerlijk Wetboek, maar ook bijvoorbeeld de Telecommunicatie gaat over dit onderwerp. Daarnaast is vaak lagere regelgeving van toepassing zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming.

  De juristen van Lex Lawyers houden zich al jaren vrijwel wekelijks bezig met vraagstukken van consumentenrecht. Dat is goed voor de consument die recht zoekt, want iemand die er niet voor heeft gestudeerd verdwaalt al vlug in de wirwar van regels die het consumentenrecht omvat.

  Als u een overeenkomst hebt gesloten met een bedrijf, en u krijgt niet wat u mocht verwachten, wacht dan niet te lang! Hoe langer u wacht hoe lastiger het doorgaans wordt om alsnog te krijgen waar u recht op hebt. Neem voor vragen of directe rechtsbijstand contact met ons op.

  Bel nu 085 864 00 61 om direct een jurist consumentenrecht te spreken.

  Juridische hulp nodig?

  Juristenkantoor Lex Lawyers
  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Wij helpen uw graag, wat is uw situatie? (alleen chat)