Strafrecht juristen

Strafrecht juristen

Indien u verdachte bent in een strafzaak en te maken hebt met (voorlopige) hechtenis en mogelijke vervolging door het Openbaar Ministerie dient u zo spoedig mogelijk een in strafrecht gespecialiseerd advocaat te zoeken. Bij Lex Lawyers werken geen advocaten, wel strafrecht juristen.

Als u gebruik kan maken van een strafrechtjurist scheelt u al vlug veel geld in vergelijking met hoge advocaatkosten. De aard en kwaliteit van de werkzaamheden is echter van hetzelfde niveau. Hieronder leest u waar wij u bij kunnen helpen.

Hulp bij ingenomen rijbewijs

Indien uw rijbewijs is ingenomen wegens alcohol, drugs of een andere reden kunnen onze strafrecht juristen u helpen dit zo vlug mogelijk terug te krijgen. Lees meer over dit onderwerp op onze pagina’s over ingevorderd rijbewijs.

  Laat kosteloos beoordelen of wij u kunnen helpen


  Bijstand om (verkeers)boetes ongedaan te krijgen

  Indien u een verkeersboete hebt ontvangen van het CJIB dan staat hier doorgaans rechtsboven de letter M. Dat betekent dat de boete een zogeheten “Mulder-beschikking” is waar u gedurende zes weken tegen in beroep kunt gaan middels een beroepschrift.

  Voor een effectieve beroepsprocedure is het van belang dat u met voldoende bewijsstukken en juridische onderbouwing kunt aangeven waarom de boete onterecht is. Daarbij dient u zich te realiseren dat degene die het beroepschrift beoordeelt onderdeel uit maakt van het Openbaar Ministerie, dat u de boete heeft opgelegd.

  Het is niet aan te raden zelf het beroepschrift op te stellen. Om uw kansen te vergroten is het sterk te adviseren dat u dit laat opstellen door een deskundige jurist of advocaat. Zeker als het beroepschrift wordt afgewezen en u vervolgens besluit de zaak voor te leggen aan de kantonrechter is het belangrijk dat het ‘voorwerk’ (het beroepschrift) zo goed mogelijk is opgesteld.

  Strafbeschikking? Schakel een strafrecht jurist in

  Een strafbeschikking (art. 257a sv strafbeschikking) is een straf die wordt opgelegd zonder tussenkomst van de rechter. Een strafbeschikking is een vorm van buitengerechtelijke afdoening. In tegenstelling tot een transactievoorstel wordt strafbeschikkingen doorgaans opgelegd voor overtredingen met hoge geldboetes en voor misdrijven. De strafbeschikking wordt daarom ook opgenomen in uw Justitiële Documentatieregister.

  Mocht u in de toekomst weer in aanraking komen met Justitie, dan telt de strafbeschikking mee voor eventuele recidive. Net als bij een transactievoorstel geldt dat u er belang bij hebt dat de strafbeschikking wordt ingetrokken of gewijzigd, alleen is in dit geval het belang veel groter.

  Intrekking of wijziging van een strafbeschikking kan alleen middels een verzetschrift. Gezien de grote belangen die er voor u op het spel staan is het sterk af te raden het verzetschrift zelf op te stellen.

  De strafrecht juristen van Lex Lawyers hebben veel ervaring met het opstellen van verzetschriften. Tegen een aantrekkelijk tarief kunnen we een goed en resultaatgericht verzetschrift voor u opstellen.

  Bel nu 085 864 00 61 om direct een jurist te spreken over uw situatie.

  Strafrecht juristen

  Transactievoorstel ontvangen? Pas op!

  Als u een transactievoorstel hebt ontvangen van het Openbaar Ministerie, herkent u dit aan de grote zwarte lekker T, rechtsboven in de brief van het CJIB. Dit lijkt op een boete, maar is het niet. Middels het transactievoorstel biedt de Officier van Justitie u de mogelijkheid de strafzaak buiten de rechtbank af te handelen, maar u betaalt in ruil daarvoor wel een geldsom betalen of u verricht een taakstraf.  Wees u er van bewust dat u enige mate van schuld erkent als u het transactievoorstel betaalt!

  De transactie wordt namelijk ook opgenomen in uw Justitiële Documentatie (vroeger strafblad geheten), en kan dus van belang zijn bij de aanvraag van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) of andere zaken.

  U hebt er dus alle belang bij dat u wordt vrijgesproken, of dat het voorstel zonder strafvervolging wordt ingetrokken. De deskundige strafrecht juristen van Lex Lawyers kan u hier meer over vertellen.

  Juridische hulp nodig?

  Juristenkantoor Lex Lawyers
  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Wij helpen uw graag, wat is uw situatie? (alleen chat)