CJIB verzoek om contact

CJIB verzoek om contact

Hebt u van het CJIB een brief ontvangen met een verzoek om contact? Dan hebt u meer dan 30km/uur te hard gereden en bent u geflitst. Dit betekent niet dat uw rijbewijs wordt ingevorderd, maar het risico is groot dat dit op een later moment alsnog gebeurt.

Inhoud verzoek om contact

In de brief staat vermeld dat u wordt verdacht van een snelheidsovertreding. Er wordt ook een specificatie gegeven van hoeveel te hard er is gereden en waar en wanneer dit heeft plaats gevonden.

Het CJIB stuurt u de brief omdat het wil weten of u bestuurder bent van het voertuig waarmee de snelheidsovertreding is begaan. Daarnaast vraagt CJIB ook of u erkent te hard te hebben gereden en zo ja, waarom u dat hebt gedaan.

  Hulp bij CJIB Verhoor

  • Direct actie

  • beoordeling situatie

  • voorbereiding verhoor

  • vaste prijs € 77 excl. btw

  De antwoorden op deze vragen moet u telefonisch doorgeven. Binnen een bepaalde termijn moet u CJIB daarvoor bellen. Hoewel het anders lijkt, is dit toch een bepaalde vorm van een verhoor. Omdat dit mondeling gebeurt, bestaat de kans dat u onverhoopt iets verkeerds zegt, of dat het woorden verkeerd worden opgeschreven.

  Contact met CJIB en rijontzegging

  Een rijbewijs mag alleen meteen na vaststelling van de snelheidsovertreding worden ingevorderd. Als u geflitst bent mag dat dus niet.

  Dat betekent echter niet dat u later geen rijontzegging kan worden opgelegd. Op enig moment zal u een straf worden opgelegd. Als u, bijvoorbeeld, op een later moment voor de strafrechter moet verschijnen, kan deze oordelen dat u het rijbewijs alsnog moet inleveren.

  Het is dus van groot belang dat u het telefonisch verhoor met het CJIB niet onderschat. Alles wat u daar zegt kan tegen u worden gebruikt. Dat is ook het geval als uw woorden verkeerd worden opgeschreven. Wij adviseren indringend niet al te gemakkelijk toe te geven dat u te hard hebt gereden. Het is in ieder geval belangrijk dat u van tevoren de zaak met een van onze verkeersrechtjuristen bespreekt om latere problemen te voorkomen. Ook kunnen we beoordelen of de politie zich aan de regels voor de snelheidsmeting heeft gehouden. Vaste prijs hiervan is €75,- incl. BTW.

  Andere gevolgen

  Behalve dat uw verklaring tegen u kan worden gebruikt, speelt er nog een ander risico. Hebt u meer dan 50km/uur te hard gereden? Of is er sprake van recidive binnen een termijn van 2 jaar? Dan kan de Officier van Justitie zelfstandig een ontzegging van de rijbevoegdheid opleggen. Het gaat dan om minimaal 2 maanden, en ook nog eens onvoorwaardelijk. Ook om deze reden is het van groot belang dat u niet zomaar het telefonisch verhoor met CJIB in gaat.

  Opgelegde straffen na brief CJIB

  In onderstaand schema ziet u welke straffen u kunnen worden opgelegd naar aanleiding van het telefonisch verhoor. De brief van CJIB, met verzoek om contact, kan dus verstrekkende gevolgen hebben.

  Km/uur te hard

  1 incident in 1 jaar

  2 incidenten in 2 jaar

  30 – 50 geen rijontzegging 2 maanden rijontzegging
  50 – 70 2 maanden rijontzegging 4 maanden rijontzegging
  70 – 100 4 maanden rijontzegging 6 maanden rijontzegging
  > 100 6 maanden rijontzegging 8 maanden rijontzegging

  Wij adviseren u het zekere voor het onzekere te nemen en de brief van CJIB niet te onderschatten. Bereid met ons het telefonisch verhoor voor. Voor het maken van een afspraak kunt u ons  kantooruren bereiken op 085 864 00 61  of via het contactformulier. Buiten kantooruren en in het weekend reageren wij naast het contactformulier ook op WhatsApp.

  Juridische hulp nodig?

  Juristenkantoor Lex Lawyers
  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Wij helpen uw graag, wat is uw situatie? (alleen chat)