Eisen snelheidsmeting politie

Eisen snelheidsmeting politie

Aan een snelheidsmeting door de politie zijn diverse wettelijke eisen gesteld. Als uw rijbewijs is ingevorderd wegens snelheid is het verstandig door een ervaren jurist of advocaat te laten toetsen of hieraan is voldaan. Hieronder treft u een aantal eisen die de wet aan snelheidsmeting door de politie stelt.

Bordafstand

In de eerste plaats is van belang waar de snelheidsmeting plaats vond. Op grond van een beleidsregel van het Openbaar Ministerie moet er namelijk een minimale afstand zijn tussen de plek waar een bord staat met een gewijzigde snelheid en de plek waarop de politie de snelheid meet.

  Snel je rijbewijs terug?

  • Gratis beoordeling
  • direct actie
  • ook buiten kantooruren
  • klaagschrift binnen 24 uur
  • snel weer op weg
  • vaste prijs van € 527

  Goedgekeurde meetmiddelen

  Op wat voor manier de politie jouw snelheid ook heeft gemeten, voor alle meetmiddelen geldt dat deze moeten zijn goedgekeurd. Dat laatste betekent dat het Nederlands Meetinstituut NMi N.V moet een verklaring van goedkeuring moet afgeven voor het gebruikte meetmiddel.

  Eisen snelheidsmeting: Soorten meetmiddelen

  Doorgaans wordt er door de politie gebruik gemaakt van diverse meetmiddelen. Hierbij kan je denken aan een boordsnelheidsmeter in een politie-auto, een lasergun, een radarsnelheidsmeter en trajectcontrole. Als deze apparaten hebben gemeten dat jij te hard hebt gereden, dan moet de wettelijke correctie nog plaats vinden. Dat houdt in dat de gemeten snelheid aangepast wordt aan de werkelijke snelheid.

  Is je rijbewijs ingevorderd wegens snelheid? Wacht niet af en schakel een deskundige in om u te helpen. Wij zorgen voor actie binnen 24 uur door een krachtig klaagschrift voor je in te dienen bij de rechtbank. Tijdens kantooruren kun je ons bereiken op 085 864 00 61  of via het contactformulier. Buiten kantooruren en in het weekend reageren wij naast het contactformulier ook op WhatsApp.

  Juridische hulp nodig?

  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Hallo, waarmee kunnen we helpen? (alleen chat)