Hoe lang rijbewijs kwijt?

Hoe lang rijbewijs kwijt wegens snelheid?

Is je rijbewijs ingevorderd wegens snelheid? Dan is het vrijwel zeker dat je je rijbewijs niet terug krijgt als je geen actie laat nemen. Wil je weten hoe lang je je rijbewijs kwijt bent wegens snelheid? Lees dan verder.

De boete voor te hard rijden is fors. Behalve een boete krijg je ook nog eens een verbod om een motorvoertuig te besturen (rijontzegging). Voor de periode dat je niet mag rijden wordt je rijbewijs ingehouden. Je krijgt het pas terug als de termijn van inhouding is verstreken.

Hoewel je het rijbewijs na afloop dus gewoon terug krijgt, kun je hierdoor wel flink in de problemen komen. Als je rijbewijs is ingevorderd wegens snelheid ben je namelijk je rijbewijs minimaal 2 maanden en maximaal 12 maanden kwijt.

  Snel je rijbewijs terug?

  • Gratis beoordeling
  • direct actie
  • ook buiten kantooruren
  • klaagschrift binnen 24 uur
  • snel weer op weg
  • vaste prijs van € 527

  Rijbewijs eerder terug

  Voor je werk of privésituatie kan dat dramatische gevolgen hebben. Gelukkig kunnen we in veel gevallen helpen om je rijbewijs weer snel terug te krijgen. Dat doen we door een krachtig klaagschrift op te stellen en namens jou in te dienen bij de rechtbank. Het lukt niet altijd om je rijbewijs meteen terug te krijgen, maar dan wordt de termijn van inhouding meestal wel door de rechter verkort. Daardoor heb je in ieder geval eerder je rijbewijs terug dan als je niets doet.

  Termijn rijbewijs kwijt wegens snelheid

  Hieronder zie je in schema hoe lang je je rijbewijs minimaal kwijt bent na invordering van je rijbewijs wegens snelheid:

  Gemeten snelheidsovertreding

  Periode rijbewijs kwijt

  50 – 69 km/uur2 maanden
  70 – 99 km/uur4 maanden
  meer dan 100 km/uur6 maanden

  De bovengenoemde periode kan worden verlengd. Dit is het geval als je in de afgelopen 2 jaar eerder een geregistreerde snelheidsovertreding van meer dan 30/km uur hebt begaan. In dat geval ben je voor iedere overtreding binnen die periode het rijbewijs 2 maanden langer kwijt. Gelukkig kunnen we er vaak voor zorgen dat je je rijbewijs veel eerder terug krijgt.

  Is je rijbewijs ingevorderd wegens snelheid? Wij kunnen er voor zorgen dat je snel je rijbewijs terug krijgt. Neem direct contact met ons op voor een gratis inschatting van uw kansen. Binnen 24 uur actie.

  Bel 085 864 00 61 om direct iemand te spreken of stuur ons een contactbericht via de website. Buiten kantooruren reageren wij ook op WhatsApp.

  Juridische hulp nodig?

  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Hallo, waarmee kunnen we helpen? (alleen chat)