Rijbewijs Ingevorderd wegens alcohol

Wij helpen als je rijbewijs is ingevorderd wegens alcohol

Is je rijbewijs is ingevorderd wegens alcohol door de Politie? Dit mag alleen als je bent staande gehouden en er toen meteen een meting (blaastest) is afgenomen waaruit bleek dat je teveel had gedronken.

Daarnaast is invordering van je rijbewijs alleen toegestaan als je net voor het moment van de meting een motorvoertuig bestuurde. De juridische grondslag voor de invordering wegens alcohol is artt. 8 jo. 164 wegenverkeerswet.

Meteen een gespecialiseerd jurist spreken? Bel 085 864 00 61 of stuur ons een bericht in de avond/weekend voor direct contact.

Rijbewijs ingevorderd wegens alcohol

Iemand die langer dan 5 jaar een rijbewijs heeft mag maximaal een gemeten ademalcoholgehalte van 570 µg/l of een bloedalcoholgehalte van 1,3 ‰ hebben. Als je minder dan 5 jaar je rijbewijs hebt ligt de grens lager. Dan kan het rijbewijs worden ingevorderd wegens alcohol vanaf een ademalcoholgehalte van 350 µg/l of een bloedalcoholgehalte van 0,8 ‰.

  Snel je rijbewijs terug?

  • Gratis beoordeling
  • direct actie
  • ook buiten kantooruren
  • klaagschrift binnen 24 uur
  • snel weer op weg
  • vaste prijs van € 527

  Wegens alcohol ingevorderd rijbewijs en CVOM

  Als je rijbewijs is ingevorderd wegens alcohol wordt dit door de politie doorgestuurd naar het CVOM (Centrale Verwerking Openbaar Ministerie). Vervolgens neemt de Officier van Justitie binnen 10 dagen de beslissing of je je rijbewijs terug krijgt.

  Bij deze beslissing kijkt de Officier naar het precieze alcoholpercentage in je bloed, de omstandigheden van het geval en ook of je eerder betrokken bent geweest bij een alcoholovertreding. De beslissing kan twee kanten op gaan: of je krijgt je rijbewijs meteen terug, of je bent het voor langere tijd kwijt.

  Besef in alle gevallen dat je waarschijnlijk niet alleen je rijbewijs kwijt bent, maar ook een (aantekening op je) strafblad krijgt. Het is dus verstandig om direct contact met ons op te nemen als uw rijbewijs is ingevorderd wegens alcohol.

  Zoek een deskundig jurist!

  Achterover leunen en de beslissing van de Officier van Justitie afwachten is onverstandig. In sommige gevallen kunt je namelijk een strafblad krijgen, met alle gevolgen van dien! Denk bijvoorbeeld aan het krijgen van een VOG.

  Met klem adviseren wij dan ook om direct contact te zoeken met een van onze gespecialiseerde juristen. Wij kunnen voor jou een krachtig bezwaarschrift opstellen waarmee je hopelijk jouw ingevorderde rijbewijs weer snel terug krijgt.

  Ook als je rijbewijs is ingenomen wegens snelheid is het verstandig contact met ons op te nemen.

  Klaagschrift rijbewijs bij de rechtbank

  Als het bezwaarschrift geen effect heeft kunnen we namens jou een klaagschrift indienen bij de rechtbank. In dit klaagschrift vermelden we opnieuw waarom je jouw rijbewijs terug zou moeten krijgen.

  Doorgaans zal de rechtbank dan een hoorzitting gelasten, waarin zowel jij als de Officier van Justitie het woord mogen voeren. Uiteraard begeleiden de juristen van Lex Lawyers je zo goed mogelijk, waardoor je een grotere kans maakt om je wegens alcohol ingevorderde rijbewijs terug te krijgen.

  Binnen 24 uur na aanvraag gaan we al aan de slag, ook in het weekend. Wij kunnen ondersteunen bij een ingevorderd rijbewijs wegens snelheid of alcohol.

  Voor het klaagschrift hanteren we een vaste lage prijs van € 527,- inclusief btw. Dat is een all-in prijs, zonder verrassingen achteraf.

  Juridische hulp nodig?

  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Hallo, waarmee kunnen we helpen? (alleen chat)