Rijbewijs Ingevorderd alcohol

Wij helpen als uw rijbewijs is ingevorderd wegens alcohol

Is uw rijbewijs is ingevorderd wegens alcohol door de Politie? Wij zorgen dat het snel weer terug komt. Binnen 24 uur kunnen wij daarvoor met spoed een klaagschrift bij de rechtbank indienen.

De invordering mag alleen als u bent staande gehouden en er toen meteen een meting (blaastest) is afgenomen waaruit bleek dat u teveel had gedronken. Daarnaast is invordering van het rijbewijs alleen toegestaan als u net voor het moment van de meting een motorvoertuig bestuurde. De juridische grondslag voor de invordering wegens alcohol is artt. 8 jo. 164 wegenverkeerswet.

Meteen actie laten nemen om het rijbewijs terug te krijgen? Bel 085 864 00 61 of stuur ons een bericht in de avond/weekend voor direct contact.

Rijbewijs ingevorderd wegens alcohol

Iemand die langer dan 5 jaar een rijbewijs heeft mag maximaal een gemeten ademalcoholgehalte van 570 µg/l of een bloedalcoholgehalte van 1,3 ‰ hebben. Als u minder dan 5 jaar het rijbewijs hebt ligt de grens lager. Dan kan het rijbewijs worden ingevorderd wegens alcohol vanaf een ademalcoholgehalte van 350 µg/l of een bloedalcoholgehalte van 0,8 ‰.

  Ingevorderd rijbewijs snel terug?

  • Gratis beoordeling
  • Klaagschrift binnen 24 uur
  • Ook buiten kantooruren
  • Snel weer op weg
  • Hoog slagingspercentage
  • Vaste prijs van € 527 incl btw

  Wegens alcohol ingevorderd rijbewijs en CVOM

  Als uw rijbewijs is ingevorderd wegens alcohol wordt dit door de politie doorgestuurd naar het CVOM (Centrale Verwerking Openbaar Ministerie). Vervolgens neemt de Officier van Justitie binnen 10 dagen de beslissing of u het rijbewijs terug krijgt.

  Bij deze beslissing kijkt de Officier naar het precieze alcoholpercentage in uw bloed, de omstandigheden van het geval en ook of u eerder betrokken bent geweest bij een alcoholovertreding. De beslissing kan twee kanten op gaan: of u krijgt het rijbewijs meteen terug, of u bent het voor langere tijd kwijt. Wij slagen er meestal in om het rijbewijs of meteen terug te krijgen.

  Besef in alle gevallen dat u waarschijnlijk niet alleen het rijbewijs kwijt bent, maar ook een (aantekening op uw) strafblad krijgt. Het is dus verstandig om direct contact met ons op te nemen als uw rijbewijs is ingevorderd wegens alcohol.

  Het door alcohol ingevorderd rijbewijs terugkrijgen door onze deskundige juristen!

  Achterover leunen en de beslissing van de Officier van Justitie afwachten is onverstandig. In sommige gevallen kunt u namelijk een strafblad krijgen, met alle gevolgen van dien! Denk bijvoorbeeld aan het krijgen van een VOG.

  Met klem adviseren wij dan ook om direct contact te zoeken met een van onze gespecialiseerde juristen. Wij kunnen voor u een krachtig klaagschrift opstellen waarmee u het ingevorderde rijbewijs snel terug krijgt.

  Ook als uw rijbewijs is ingenomen wegens snelheid is het verstandig contact met ons op te nemen.

  Klaagschrift voor het ingevorderde rijbewijs door alcohol bij de rechtbank indienen

  Als  uw alcoholpercentage niet te hoog is kunnen we namens u een klaagschrift indienen bij de rechtbank. In dit klaagschrift vermelden we waarom u het rijbewijs terug zou moeten krijgen. Dat zijn zowel praktische, als ook juridische redenen.

  Doorgaans zal de rechtbank dan een hoorzitting gelasten, waarin zowel u als de Officier van Justitie het woord mogen voeren. Uiteraard begeleiden de juristen van Lex Lawyers u zo goed mogelijk, waardoor u een grotere kans maakt om het wegens alcohol ingevorderde rijbewijs terug te krijgen.

  Binnen 24 uur na aanvraag gaan we al aan de slag, ook in het weekend. Daardoor komt uw rijbewijs eerder terug dan als u niets doet. Wij kunnen ondersteunen bij een ingevorderd rijbewijs wegens snelheid , gevaarlijk rijgedrag of alcohol.

  Voor het klaagschrift hanteren we een vaste lage prijs van € 527,- inclusief btw. Dat is een all-in prijs, zonder verrassingen achteraf.

  Bel nu 085 029 63 03 om uw rijbewijs snel terug te krijgen. Wij reageren ook buiten kantooruren op online contactaanvragen.

  Juridische hulp nodig?

  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Hallo, waarmee kunnen we helpen? (alleen chat)