Rijbewijs ingevorderd drugs

Rijbewijs ingevorderd wegens drugs

Is uw rijbewijs ingevorderd wegens drugs? Dan kunt u vrijwel nooit uw rijbewijs eerder terugkrijgen. Een klaagschrift is ook volstrekt zinloos. De wetgever vindt namelijk dat drugs en verkeer niet samen kunnen gaan. Daarom bent u zeer waarschijnlijk uw rijbewijs langdurig kwijt. Wij adviseren u deze pagina daarom goed door te lezen.

Na invordering van uw rijbewijs wegens drugs moet u bij het CBR een zwaar lichamelijk en een psychiatrisch onderzoek ondergaan. Dat traject moet u verplicht doorlopen om het rijbewijs terug te krijgen. U kunt rekenen op een jaar zonder rijbewijs, tenminste als u door de onderzoeken heen komt. Lukt dat niet? Dan kan het meerdere jaren duren voordat u weer de weg op mag.

De kans dat u zonder goede voorbereiding door het psychiatrisch onderzoek komt is erg klein. Slechts 18% komt hier succesvol door heen. Gelukkig kunnen we u helpen om bij die 18% te horen. Neem daarom contact met ons op als u ondersteuning wilt bij het CBR onderzoek.

Wilt u andere ondersteuning bij een rijbewijs dat is ingevorderd wegens drugs? Dat doen we niet. Een klaagschrift is volstrekt zinloos. Het CBR legt altijd het onderzoek op bij drugsgebruik. Wij willen eerlijk zaken doen en jagen u niet op onnodige kosten. Wij helpen dus alleen bij het CBR onderzoek.

  Hulp bij CBR onderzoek

  • Hogere slagingskans
  • hulp bij psychiatrisch onderzoek
  • alleen bij drugszaken
  • vaste prijs € 207 incl btw

  De invordering wegens drugs of geneesmiddelen

  De politie kan u staande houden als zij vermoeden dat u onder invloed van drugs een motorrijtuig bestuurt. Dat kan een auto zijn, maar ook een (snor)fiets of een (snor)scooter. Van belang is wel dat er een reden is waarom u wordt staande gehouden. Vaak is dat het rijgedrag. Vervolgens wordt bij u een speekseltest afgenomen. Komt daar een negatieve uitslag uit, dan moet u mee naar het bureau voor een bloedonderzoek.

  Als uit het bloedonderzoek blijkt dat u over de grenswaarden van drugs- of medicijngebruik bent gekomen, dan kan uw rijbewijs worden ingevorderd. Dat is in de volgende gevallen:

  • Amfetamine 50µg /l
  • Cannabis 3µg /l
  • GHB 10µg /l
  • Morfine 20µg /l

  Worden er meerdere drugs of medicijnen in uw bloed aangetroffen, of is er een combinatie van alcohol? Dan liggen de bovengenoemde grenswaarden gemiddeld de helft lager. U bent dan vlugger uw rijbewijs kwijt.

  Drugs? Dan geen klaagschrift!

  Een klaagschrift of bezwaarschrift indienen wegens drugsgebruik is volstrekt zinloos. Pas dus op voor advocaten en juristen die u adviseren een klaagschrift of bezwaar in te dienen. Daar hebt u niets aan.

  De reden dat een klaagschrift of bezwaarschrift geen enkel nut heeft is omdat er bij de invordering van uw rijbewijs wegens drugs een mededeling wordt gedaan door de politie aan het CBR. Deze mededeling is verplicht en houdt in dat er twijfel is over de rijgeschiktheid. Het CBR legt vervolgens een onderzoeksmaatregel op waarbij u psychiatrisch en lichamelijk wordt onderzocht. Zolang het onderzoek loopt mag u van het CBR niet rijden. Dus zelfs als met een klaagschrift of een bezwaarschrift het rijbewijs terug krijgt, dan mag u nog steeds niet rijden van het CBR. Het terug ontvangen rijbewijs moet u dan meteen weer inleveren bij het CBR.

  Daarom ondersteunen we alleen bij het psychiatrisch onderzoek. Dit zware onderzoek moet u vooral niet onvoorbereid in gaan. Tenminste niet als u uw rijbewijs terug wil krijgen.

  Is uw rijbewijs ingevorderd wegens drugs? En hebt u te maken met een CBR onderzoek naar de rijgeschiktheid?  Wij kunnen u helpen. Neem direct contact met ons op voor directie actie.

  Bel 085 864 00 61 om direct iemand te spreken of stuur ons een contactbericht via de website. Buiten kantooruren reageren wij ook op WhatsApp.

  Juridische hulp nodig?

  Lex Lawyers
  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Hallo, waarmee kunnen we helpen? (alleen chat)