Rijbewijs ingevorderd: gevaarlijk rijgedrag

Rijbewijs ingevorderd: gevaarlijk rijgedrag

Is uw rijbewijs ingevorderd wegens gevaarlijk rijgedrag? Dan kunnen we u vaak goed helpen.

Als door uw rijgedrag de verkeersveiligheid in gevaar is gebracht, dan mag de politie het rijbewijs invorderen. Dat gebeurt op grond van art. 164 lid 3 WVW. In dat artikel is bepaald dat invordering is toegestaan als “door de overtreding de veiligheid op de weg ernstig in gevaar is gebracht“.

Daarnaast is in art. 5 WVW opgenomen dat het verboden is “zich zodanig te gedragen dat gevaar op de weg wordt veroorzaakt of kan worden veroorzaakt of dat het verkeer op de weg wordt gehinderd of kan worden gehinderd“.

Hoewel het vaak voor komt dat een rijbewijs wordt ingevorderd vanwege gevaarlijk rijgedrag, is er maar weinig jurisprudentie over beschikbaar. Als gevolg daarvan is er nog wel eens discussie over de vraag of het rijgedrag wel echt de veiligheid op de weg in gevaar heeft gebracht.

  Rijbewijs ingevorderd

  Ingevorderd rijbewijs snel terug?

  Rijbewijs eerder terug bij gevaarlijk rijgedrag

  Dat betekent dus een gespecialiseerd jurist of advocaat vaak ruimte vindt om uw rijbewijs eerder terug te krijgen. Soms lukt het zelfs om de strafbaarheid van de gedraging succesvol aan te vechten. Dat heeft als voordeel dat u niet alleen snel uw rijbewijs terug krijgt, maar ook dat u geen straf(blad) meer krijgt of een cursus moet doen bij CBR.

  Wilt u snel het rijbewijs terug en is het rijbewijs wegens gevaarlijk rijgedrag ingevorderd? Dan kan het laten indienen van een klaagschrift dus erg zinvol zijn. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

  Bel nu 085 029 63 03 om uw rijbewijs snel terug te krijgen. Wij reageren ook buiten kantooruren op online contactaanvragen.

  Juridische hulp nodig?

  Juristenkantoor Lex Lawyers
  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Wij helpen uw graag, wat is uw situatie? (alleen chat)