Rijbewijs Ingevorderd wegens snelheid

Je rijbewijs is ingevorderd wegens snelheid?

Op grond van artikel 164 lid 2 sub d Wegenverkeerswet 1994 kan je rijbewijs worden ingevorderd wegens snelheid. Buiten de bebouwde kom raak je je rijbewijs kwijt als je meer dan 50 km per uur te hard hebt gereden.

Als je binnen de bebouwde te hard rijdt, dan ben je je rijbewijs nog eerder kwijt. Dat gebeurt namelijk al als je 30 kilometer te hard rijdt. In alle gevallen gaat het om de snelheid na de wettelijke correctie.

Rijbewijs ingevorderd snelheid

Het is altijd verstandig om direct een jurist of een advocaat in te schakelen als je rijbewijs is ingevorderd. Vaak ben je niet alleen je rijbewijs kwijt, maar loop je als verdachte ook nog eens een grote kans op een strafblad. Ook is het aan te raden te laten toetsen of aan alle juridische vereisten voor snelheidsmeting is voldaan.

Voorts kan je rijbewijs alleen worden ingevorderd als je direct na de gemeten snelheidsovertreding door de politie bent staande gehouden. Ben je geflitst, maar niet aangehouden? Dan mag je rijbewijs niet worden ingevorderd wegens snelheid.

Direct een gespecialiseerd jurist spreken? Bel 085 864 00 61 of stuur ons een bericht in de avond/weekend voor direct contact.

  Snel je rijbewijs terug?

  • Gratis beoordeling
  • direct actie
  • ook buiten kantooruren
  • klaagschrift binnen 24 uur
  • snel weer op weg
  • vaste prijs van € 527

  Wacht niet af als je rijbewijs is ingevorderd wegens snelheid!

  Het is erg belangrijk dat de juiste juridische stappen worden genomen om jouw ingevorderde rijbewijs weer terug te krijgen. Gelukkig helpen onze juristen bijna dagelijks mensen om terug op de weg te komen met een rijbewijs.

  Als je rijbewijs is ingevorderd wegens snelheid, is het aan te raden om snel te zijn met het terugvorderen. Hoe langer je wacht, hoe langer het duurt voor je je rijbewijs terug krijgt. Wij staan klaar om je te helpen.

  Ook spannen we ons in om te voorkomen dat je een strafblad krijgt. Als je meer dan 30 of 40 kilometer per uur te hard hebt gereden, dan kun je al een strafblad krijgen. Het maakt niet uit of je dan al door een rechter bent veroordeeld.

  Krijg direct rechtsbijstand

  Wil je vlug de weg weer op en een strafblad voorkomen? Neem dan contact met ons op. Onze gespecialiseerde juristen staan voor je klaar om zonder wachttijd met jouw ingevorderde rijbewijs aan de slag te gaan. We kunnen voor u een bezwaarschrift indienen en een klaagschrift opstellen. Daardoor nemen de kansen dat je je rijbewijs vlug terug krijgt aanzienlijk toe.

  Is je rijbewijs ingevorderd wegens en wil je jouw rijbewijs terug krijgen? Neem dan contact met een van onze juristen op.

  Binnen 24 uur na aanvraag gaan we al aan de slag, ook in het weekend. Wij kunnen ook ondersteunen bij een ingevorderd rijbewijs wegens alcohol.

  Voor het klaagschrift hanteren we een vaste lage prijs van € 527,- inclusief btw. Dat is een all-in prijs, zonder verrassingen achteraf.

  Juridische hulp nodig?

  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Hallo, waarmee kunnen we helpen? (alleen chat)