Verlaagd griffierecht

Verlaagd griffierecht wegens inkomen

Lex Lawyers staat cliënten bij op betaalde basis. Dat betekent echter niet dat u geen aanspraak kan maken op tegemoetkoming door de overheid. Als u een rechtszaak start en gaat procederen, dan dient u aan het begin daarvan griffierecht te betalen. Voor mensen met een kleinere portemonnaie is er een verlaagd griffierecht wegens inkomen.

 

  Laat kosteloos beoordelen of wij u kunnen helpen


  Wat is griffierecht?

  Griffierecht is het geld dat de rechtbank u in rekening brengt om de zaak inhoudelijk te kunnen behandelen. De hoogte van het griffierecht hangt af van de zaak en van de vraag of u particulier of een organisatie (rechtspersoon) bent. Voor mensen die een beperkt inkomen hebben bestaat een regeling waarmee de overheid een deel van het griffierecht betaalt. Indien u weinig geld te besteden hebt kunt u op deze regeling een beroep doen.

  Hoe werkt verlaagd griffierecht wegens inkomen?

  De regeling houdt, kort gezegd, in dat u een aanvraag doet bij de Raad voor Rechtsbijstand (RvR) voor verlaging van het griffierecht. Op het moment dat blijkt dat u op basis van uw inkomen inderdaad daarvoor in aanmerking komt geeft de RvR een verklaring daarover af. Met die verklaring zal de rechtbank lager griffierecht bij u in rekening brengen.

  Lex Lawyers kan u hierbij helpen. Wij doen dit uiteraard standaard voor mensen die cliënt bij ons zijn, maar wij kunnen u ook hierbij ondersteunen als u zelf zonder advocaat of gemachtigde wenst te procederen.

  Bel nu 085 864 00 61 om direct iemand te spreken of stuur ons een bericht via ons contactformulier.

  Juridische hulp nodig?

  Juristenkantoor Lex Lawyers
  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Wij helpen uw graag, wat is uw situatie? (alleen chat)