Huurcontract opstellen

Huurcontract opstellen

Wilt u een woning of een bedrijfsruimte verhuren? Dan is het erg verstandig om de afspraken schriftelijk vast te leggen. Daarmee kan er geen discussie ontstaan met de huurder over de betaling van de huur of over hoe de huurder om moet gaan met het gehuurde. Een huurcontract opstellen is iets wat mensen soms zelf doen, maar het is aan te raden om hiervoor een advocaat of een jurist in te schakelen. Uiteraard kan Lex Lawyers u hiermee helpen.

Ons juristenkantoor procedeert regelmatig over huurzaken. Ook geven we juridisch advies bij huurconflicten. De meeste geschillen over huurzaken ontstaan helemaal aan het begin, bij de huurcontract. De verhuurder heeft dan ergens op internet een voorbeeld huurcontract (model huurcontract) gevonden en is deze zelf gaan aanpassen.

  Laat kosteloos beoordelen of wij u kunnen helpen

  Op zich is het begrijpelijk dat mensen dit doen, want het scheelt tijd en geld. Aan de andere kant is zo’n huurcontract vaak verouderd en niet afgestemd op de specifieke situatie van de verhuurder. Ook kan niet alles zomaar worden aangepast: sommige bepalingen zijn van dwingend recht. Dat betekent dat er van die bepalingen niet mag worden afgeweken. Als de verhuurder dat vervolgens wel doet, dan is die afwijking nietig. Een huurcontract opstellen is daarom iets dat beter door iemand met kennis van huurrecht wordt gedaan.

  Er zijn verschillende soorten huurcontracten mogelijk, zoals:

  • tijdelijk huurcontract
  • huurcontract voor onbepaalde tijd
  • huurcontract bedrijfsruimte
  • huurcontract overige bedrijfsruimte
  • huurcontract woonruimte
  • huurcontract kamerverhuur (bij onzelfstandige woonruimte)
  • huurcontract met diplomatenclausule

  Van belang is dus welk type huurcontract voor u en uw situatie van toepassing is. Dat hangt mede af van wat voor ruimte u precies wilt verhuren. Ook de vraag of u tijdelijk of voor onbepaalde tijd wilt verhuren is relevant.

  Tijdelijk is prettig omdat u dan na een tijd van de huurder af kunt. Voor woonruimte geldt bijvoorbeeld dat een tijdelijke overeenkomst maximaal 2 jaar mag duren. Voor bedrijfsruimte kan daarvan worden afgeweken. Aan de andere kant heeft een huurcontact voor onbepaalde tijd ook voordelen, zoals een zekere stroom aan huurinkomsten.

  Al dit soort afwegingen hebben invloed op de inhoud van de huurcontract en wat wettelijk wel of niet is toegestaan. Wij helpen u graag aan een juridisch juiste huurcontract dat up-to-date is. Met zo’n huurcontract beperkt u uw risico’s als u besluit een ruimte te verhuren. Onze juristen kunnen voor u binnen 48 uur een op maar gemaakte huurcontract opstellen. Uiteraard kunnen we ook een bestaand of aangeboden huurcontract voor u nakijken en indien nodig corrigeren.

  Huurcontract opstellen

  Huurcontract laten opstellen

  Een goed huurcontract opstellen is een kwestie van maatwerk. Niettemin spreken we meestal een vaste prijs hiervoor af. Daardoor weet u precies wat het u gaat kosten, zonder verrassingen. Als u contact met ons op neemt, krijgt u van ons een vrijblijvende prijsopgave. Bel nu 085 864 00 61 om direct een jurist te spreken.

  Juridische hulp nodig?

  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Hallo, waarmee kunnen we helpen? (alleen chat)