Verkeersrecht

Verkeersrecht

Juristenkantoor Lex Lawyers is gespecialiseerd in verkeersrecht. Binnen dat rechtsgebied houden we ons bezig met het verkeer op de openbare weg. In Nederland is er maar een beperkt aantal juristen en advocaten dat hier diepgaande kennis van heeft.

Verkeersstrafrecht

Onze juristen kunnen u goed helpen bij verkeersmisdrijven zoals bedoeld in art. 6 Wegenverkeerswet. Hierbij kunt u denken aan de invordering van uw rijbewijs wegens alcohol of snelheid.

Ook kom het voor dat door de politie de auto in beslag wordt genomen. Uiteraard kunnen we u ondersteunen bij het terugvorderen van de auto. Vaak speelt naast deze strafrechtelijke componenten ook een bestuursrechtelijk traject bij het CBR. Wij staan ook in dat geval voor u klaar.

Bel nu 085 864 00 61 om direct uw situatie te bespreken met een jurist.

  Laat kosteloos beoordelen of wij u kunnen helpen


  Bestuursrechtelijk verkeersrecht

  Het CBR is, naast het Openbaar Ministerie bevoegd om maatregelen te nemen ten aanzien van (de eigenaar van) een rijbewijs. Denk aan schorsing van een rijbewijs, het verplicht volgen van een cursus of vergaand lichamelijk en psychiatrisch onderzoek om de rijgeschiktheid vast te stellen. De gevolgen daarvan kunnen vergaand zijn en het is dan ook aan te raden altijd contact op te nemen met ons en niet af te wachten.

  Vaak leiden dit strafrechtelijke en/of bestuursrechtelijke traject tot arbeidsgeschillen. Ons kantoor behandelt dan ook veel arbeidszaken waarbij de werknemer door verlies van het rijbewijs wordt geconfronteerd met een ontslagprocedure. In dat geval kunnen wij bij de kantonrechtbank bijstand bieden.

  Direct bijstand bij verkeersrecht

  Neem voor rechtsbijstand of voor juridisch advies over verkeersrecht of rechtsbijstand contact met ons op. Bel nu 085 864 00 61 om direct iemand te spreken.

  Verkeersrecht

  Juridische hulp nodig?

  Juristenkantoor Lex Lawyers
  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Wij helpen uw graag, wat is uw situatie? (alleen chat)