Voorbeeld klaagschrift rijbewijs

Voorbeeld klaagschrift rijbewijs

Is uw rijbewijs ingevorderd en krijgt u het voorlopig niet terug? Dan is de oplossing om een klaagschrift in te dienen. Dat kan met een voorbeeld klaagschrift bij de rechtbank waar het strafbaar feit, waarvan u wordt verdacht, plaats vond.

Het is niet aan te raden zelf met een voorbeeld klaagschrift aan de slag te gaan, maar gebruik te maken van een deskundige jurist of advocaat. Ook hier geldt dat goedkoop meestal duurkoop is. Wilt u dit wel zelf doen? Lees dan verder.

De inhoud van een goed klaagschrift

Om weer te mogen rijden is het belangrijk dat een klaagschrift over uw persoonlijke situatie gaat. Daarin moet dan op juridische gronden en op uw persoonlijke omstandigheden bepleit worden waarom u het rijbewijs terug moet krijgen. Een klaagschrift mag maar één keer worden ingediend. Dus als u gebruik maakt van een voorbeeld klaagschrift, zorg er dan voor dat u dit goed doet!

  Ingevorderd rijbewijs snel terug?

  • Gratis beoordeling
  • Klaagschrift binnen 24 uur
  • Incl. verzoek aan OM (optioneel)
  • Ook buiten kantooruren
  • Snel weer op weg
  • Hoog slagingspercentage
  • Vaste prijs van € 527 incl. btw

  Een goed klaagschrift bestaat uit een juridisch en een niet juridisch gedeelte. Dat maakt een model of een voorbeeld van een klaagschrift wat lastig te gebruiken. Een voorbeeld klaagschrift is namelijk erg summier, wat ook logisch is: in het model wordt geen rekening gehouden met uw persoonlijke en juridische omstandigheden.

  Als u toch voor zo’n model klaagschrift kiest, let dan goed op dat u niet uw eigen glazen ingooit. Voorkom dus dat er onjuistheden, tegenstrijdigheden of juridisch onwenselijke dingen in staan. Ook moet het klaagschrift volledig zijn, om uw kans op teruggave van het rijbewijs zo optimaal mogelijk te maken. Neem bij twijfel direct contact op voor deskundige hulp. Zoals al aangegeven hebt u maar één kans om met een klaagschrift het rijbewijs eerder terug te krijgen.

  Voorbeeld klaagschrift Juridisch Loket

  Hieronder ziet u een voorbeeld klaagschrift van het Juridisch Loket. Hoewel het op zich goed lijkt dat dit gratis ter beschikking wordt gesteld, volstaat dit document niet. Indien u echt zelf het klaagschrift wil opstellen en indienen, kunt u dit document gebruiken. Besef wel dat u dit echt flink moet aanvullen met juridische en niet-juridische argumenten om een kans op teruggave te bereiken. Of uw rijbewijs wegens snelheid of alcohol is ingevorderd, maakt daarbij ook een groot verschil.

  Download voorbeeld klaagschrift

  Voorbeeld klaagschrift: goedkoop is duurkoop

  Zoals al aangegeven neemt u een risico als u zelf een klaagschrift opstelt en indient. Een deskundig verkeersjurist weet op welke argumenten de nadruk moet liggen. Daarnaast voorkomen we dat u dingen opschrijft die juist ten nadele van u werken. Doordat wij al duizenden klaagschriften hebben behandeld, weten we precies wat wel werkt en wat niet. Kortom, wij kunnen u helpen aan een klaagschrift dat wel in uw voordeel is.

  Juridische hulp nodig?

  Lex Lawyers
  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Hallo, waarmee kunnen we helpen? (alleen chat)