Hoe lang rijbewijs kwijt?

Hoe lang rijbewijs kwijt wegens snelheid?

Is uw rijbewijs ingevorderd wegens snelheid? Dan is het vrijwel zeker dat u het rijbewijs niet terug krijgt als u geen actie laat nemen. Wilt u weten hoe lang u het rijbewijs kwijt bent wegens snelheid? Lees dan verder.

De boete voor te hard rijden is fors. Behalve een boete krijgt u ook nog eens een verbod om een motorvoertuig te besturen (rijontzegging). Voor de periode dat u niet mag rijden wordt uw rijbewijs ingehouden. U krijgt het pas terug als de termijn van inhouding is verstreken.

Hoewel u het rijbewijs na afloop dus gewoon terug krijgt, kunt u hierdoor wel flink in de problemen komen. Als u rijbewijs is ingevorderd wegens snelheid bent u namelijk het rijbewijs minimaal 2 maanden en maximaal 12 maanden kwijt.

Rijbewijs eerder terug

Voor uw werk of privésituatie kan dat dramatische gevolgen hebben. Gelukkig kunnen we u helpen om het rijbewijs weer snel terug te krijgen. Dat doen we door een krachtig klaagschrift op te stellen en namens u in te dienen bij de rechtbank. Het lukt niet altijd om uw rijbewijs meteen terug te krijgen, maar dan wordt de termijn van inhouding meestal wel door de rechter verkort. Daardoor hebt u in ieder geval eerder het rijbewijs terug dan als u niets doet.

  Rijbewijs ingevorderd

  Ingevorderd rijbewijs snel terug?

  Termijn rijbewijs kwijt wegens snelheid

  Hieronder ziet u in schema hoe lang u het rijbewijs minimaal kwijt bent na invordering van uw rijbewijs wegens snelheid. Deze regels gelden sinds 1 maart 2022:

  Gemeten snelheid periode rijbewijs kwijt
  50 – 59 km/uur 2 maanden
  60 – 69 km/uur 3 maanden
  70 – 79 km/uur 4 maanden
  80 – 89 km/uur 5 maanden
  90 – 99 km/uur 6 maanden
  > 100 km/uur 7 maanden

  De bovengenoemde periode kan worden verlengd bij rijbewijs kwijt door uw snelheid. Dit is het geval als u in de afgelopen 2 jaar eerder een geregistreerde snelheidsovertreding van meer dan 30/km uur hebt begaan. In dat geval bent voor iedere overtreding binnen die periode het rijbewijs 2 maanden langer kwijt. Gelukkig kunnen we er vaak voor zorgen dat u het rijbewijs veel eerder terug krijgt.

  Is uw rijbewijs ingevorderd wegens snelheid? Wij kunnen er voor zorgen dat u snel het rijbewijs terug krijgt. Neem direct contact met ons op voor een gratis inschatting van uw kansen. Binnen 24 uur actie.

  Bel 085 864 00 61 om direct iemand te spreken of stuur ons een contactbericht via de website. Buiten kantooruren reageren wij ook op WhatsApp. Benieuwd hoe lang u uw rijbewijs kwijt bent door snelheid? Neem dan contact met ons op.

  Juridische hulp nodig?

  Juristenkantoor Lex Lawyers
  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Wij helpen uw graag, wat is uw situatie? (alleen chat)