Eisen snelheidsmeting politie

Eisen snelheidsmeting politie

Aan een snelheidsmeting door de politie zijn diverse wettelijke eisen gesteld. Als uw rijbewijs is ingevorderd wegens snelheid is het verstandig door een ervaren jurist of advocaat te laten toetsen of hieraan is voldaan. Hieronder treft u een aantal eisen die de wet aan snelheidsmeting door de politie stelt.

Bordafstand

In de eerste plaats is van belang waar de snelheidsmeting plaats vond. Op grond van een beleidsregel van het Openbaar Ministerie moet er namelijk een minimale afstand zijn tussen de plek waar een bord staat met een gewijzigde snelheid en de plek waarop de politie de snelheid meet.

Goedgekeurde meetmiddelen

Op wat voor manier de politie uw snelheid ook heeft gemeten, voor alle meetmiddelen geldt dat deze moeten zijn goedgekeurd. Dat laatste betekent dat het Nederlands Meetinstituut NMi N.V moet een verklaring van goedkeuring moet afgeven voor het gebruikte meetmiddel.

  Rijbewijs ingevorderd

  Ingevorderd rijbewijs snel terug?

  Eisen snelheidsmeting: Soorten meetmiddelen

  Doorgaans wordt er door de politie gebruik gemaakt van diverse meetmiddelen. Hierbij kunt u denken aan een boordsnelheidsmeter in een politie-auto, een lasergun, een radarsnelheidsmeter en trajectcontrole. Als deze apparaten hebben gemeten dat u te hard hebt gereden, dan moet de wettelijke correctie nog plaats vinden. Dat houdt in dat de gemeten snelheid aangepast wordt aan de werkelijke snelheid.

  Is uw rijbewijs ingevorderd wegens snelheid? Wacht niet af en schakel een deskundige in om u te helpen. Wij zorgen voor actie binnen 24 uur door een krachtig klaagschrift voor u in te dienen bij de rechtbank. Tijdens kantooruren kunt u ons bereiken op 085 864 00 61  of via het contactformulier. Buiten kantooruren en in het weekend reageren wij naast het contactformulier ook op WhatsApp.

  Juridische hulp nodig?

  Juristenkantoor Lex Lawyers
  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Wij helpen uw graag, wat is uw situatie? (alleen chat)