Rijbewijs ingevorderd drugs

Rijbewijs ingevorderd wegens drugs

Is uw rijbewijs ingevorderd wegens drugs? Sinds 1 april 2023 kan een klaagschrift zinvol zijn om uw rijbewijs eerder terug te krijgen.

Na invordering van uw rijbewijs wegens drugs moest u voorheen bij het CBR een zwaar lichamelijk en een psychiatrisch onderzoek ondergaan. Gedurende de onderzoekstijd werd de geldigheid van het rijbewijs geschorst. Nu is het zo dat als u voor het eerst onder invloed van drugs wordt staande gehouden, u door het CBR een cursus krijgt opgelegd. Het Openbaar Ministerie zal vervolgens uw rijbewijs voor minimaal 8 maanden inhouden.

Voor veel mensen is het echter ondoenlijk om zo lang zonder rijbewijs te zitten. Als ook u in de problemen komt zonder het rijbewijs, bijvoorbeeld voor werk, kinderen of mantelzorg, neem dan contact met ons op. Wij kunnen er met een krachtig klaagschrift voor zorgen dat u weer snel de weg op kan.

  Hulp bij CBR onderzoek

  • Hogere slagingskans

  • hulp bij psychiatrisch onderzoek

  • alleen bij drugszaken

  • vaste prijs € 207 excl. btw

  De invordering wegens drugs of geneesmiddelen

  De politie kan u staande houden als zij vermoedt dat u onder invloed van drugs een motorrijtuig bestuurt. Dat kan een auto zijn, maar ook een (snor)fiets of een (snor)scooter. Van belang is wel dat er een reden is waarom u wordt staande gehouden. Vaak is dat het rijgedrag. Vervolgens wordt bij u een speekseltest afgenomen. Komt daar een negatieve uitslag uit, dan moet u mee naar het bureau voor een bloedonderzoek.

  Als uit het bloedonderzoek blijkt dat u over de grenswaarden van drugs- of medicijngebruik bent gekomen, dan kan uw rijbewijs worden ingevorderd. Dat is in de volgende gevallen:

  • Amfetamine 50µg /l
  • Cannabis 3µg /l
  • GHB 10µg /l
  • Morfine 20µg /l

  Worden er meerdere drugs of medicijnen in uw bloed aangetroffen, of is er een combinatie van alcohol? Dan liggen de bovengenoemde grenswaarden gemiddeld de helft lager. U bent dan vlugger uw rijbewijs kwijt.

  Recidiveregeling rijden onder invloed

  Als u de afgelopen 5 jaar eerder bent aangehouden wegens rijden onder invloed van drugs, dan wordt u een onderzoek naar uw drugsgebruik opgelegd. U krijgt dan te maken met een zwaar en langdurig traject, waarbij u een uitgebreid psychiatrisch onderzoek moet ondergaan. Ook loopt u op grond van de recidiveregeling een groot risico dat uw rijbewijs ongeldig wordt verklaard en dat u dit opnieuw moet halen.

  Is uw rijbewijs ingevorderd wegens drugs? En hebt u het dringend nodig?  Wij kunnen u helpen. Neem direct contact met ons op voor directie actie.

  Bel 085 864 00 61 om direct iemand te spreken of stuur ons een contactbericht via de website. Buiten kantooruren reageren wij ook op WhatsApp.

  Juridische hulp nodig?

  Juristenkantoor Lex Lawyers
  Chat openen
  Direct hulp nodig?
  Wij helpen uw graag, wat is uw situatie? (alleen chat)